fbpx

Educational trips

learning by doing (something fun)

Waarom niet een schoolreis waar leuk en leerzaam hand in hand gaan?
Er zijn verschillende mogelijkheden om uw schoolreis een educatief tintje te geven.

De leerlingen 'onderdompelen' in de taal, vakoverstijgende opdrachten, focussen op skills als: teamwork, speaking in public en leadership is allemaal mogelijk!
Map of the residential centres across England

Locaties

De centra zijn vooral verspreid over het zuiden en oosten van Engeland en zijn prachtig gelegen met meer dan genoeg mogelijkheden tot spel en ontspanning, van kabelbanen en kayakken tot zwembad of strand.

De locaties zijn van alle gemakken voorzien en voldoen aan alle standaarden. De leerlingen slapen in blokhutten, landhuis of zelfs yurts; docenten hebben aparte slaapverblijven en sanitaire faciliteiten. Maaltijden zijn geheel verzorgd en voedzaam. U kunt het programma samenstellen zoals u wilt. De focus kan liggen op  o.a. Engels, teamwork, speaking, problem solving etc. De centra zijn goed bereikbaar met bus en ferry en excursies naar bijvoorbeeld nabijgelegen steden zijn zeer goed mogelijk.

Alle centra zijn volledig geaccrediteerd en hebben meerdere prijzen gewonnen. De centra die taallessen verzorgen (English as a foreign Language) worden tevens erkend door de British Council als onderwijscentra.

Immersive learning

Veel leerlingen zijn vaak wat verlegen om Engels te spreken ten overstaan van leeftijdsgenoten. Een geweldige manier om deze barrière te slechten is immersive learning. In een normale schoolsituatie is dit klimaat vaak moeilijk te creëren, maar onze educatieve schoolreizen lenen zich hier perfect voor.

De locaties waar wij gebruik van maken zijn prachtig gelegen en er zijn legio opties voor leren en doen. Door middel van opdrachten en spelletjes worden leerlingen uitgedaagd en kunnen zij een aan het eind een certificaat behalen. De opdrachten zijn erg gevarieerd van bush craft, surfen, koken of een minicursus cricket tot escape rooms. Bij alle activiteiten ligt de focus op het ontwikkelen van de Engelse taal en het kweken van zelfvertrouwen. 

Op een aantal locaties krijgen leerlingen ook de Eton-X online cursus aangeboden. Deze kunnen zij tot 12 maanden na de schoolreis voltooien voor een certificaat.

 

Coast steering
Gorge scrambling

The four Cs

Buiten dat leerlingen hun Engels verbeteren, ontwikkelen zij ook hun 21e-eeuwse vaardigheden:

  • Creativity - leren vertrouwen op eigen oplossingen en problemen van verschillende kanten bekijken.
  • Collaboration - samenwerken en onderhandelen, samen tot een oplossing komen.
  • Communication - informatie overbrengen in de doeltaal op een heldere duidelijke manier.
  • Critical thinking - vragen stellen, betrokken zijn en opbouwende kritiek leveren.

Door de grote variatie in opdrachten, vervelen leerlingen zich geen moment. Deze reizen zijn ideaal voor hun persoonlijke ontwikkeling; het kweken van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Cambridge diploma's

Veel scholen geven hun leerlingen de mogelijkheid om een Cambridge diploma te behalen. De parken zijn geen opleidingscentra voor Cambridge, maar oefenen voor bijvoorbeeld het spreekexamen is zeker mogelijk. Vaak ervaren de leerlingen voor het hiervoorde meeste stress. De schoolreis is ideaal om wat extra zelfvertrouwen te kweken en in een ontspannen situatie te oefenen. De begeleiders kunnen desgevraagd onderdelen in het programma toespitsen op bijvoorbeeld het speaking onderdeel van het FCE, CAE of CPE examen.

Er is ook de mogelijkheid om in steden als Brighton en Cambridge een Cambridge programma te doen. Dit is een toegespitst programma van 5 dagen en zo'n 20 lesuren en deze cursussen worden ook in de schoolvakanties gegeven.  Voor dit programma zijn echter een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar. Mocht u of uw leerlingen hier interesse in hebben, neem dan contact met ons op via info@cool-britannia.com

 

King's College Cambridge
Vakoversteigende schoolreis Engeland (biologie en Engels)

Vakoversteiging

Waarom niet de schoolreis combineren met een ander vak? Combinaties met CKV, aardrijkskunde of geschiedenis zijn allemaal mogelijk.

Voor CKV zijn er legio interactieve opdrachten in verschillende musea en gallerijen, street art tours in Bristol of Londen, met aansluitend een spraypaint workshop, waar de leerlingen zelf aan de slag gaan met spuitbussen.

Voor aardrijkskunde gaan we fossielen jagen aan de Jurassic Coast in Devon of rond Whitby in het Noorden. Voor  geschiedenis is er overal in Engeland wel iets te bedenken en is er eigenlijk teveel om op te noemen (wat highlights die zeker de moeite waard zijn: Museum of London, Hampton Court Palace, Chatsworth, Arundel Castle, Royal Armouries Museum in Leeds etc etc.).

Eton-X

Veel leerlingen zijn vaak verlegen om Engels te spreken ten overstaan van leeftijdsgenoten. Een geweldige manier om deze barrière te slechten is immersive learning. In een normale schoolsituatie is dit klimaat vaak moeilijk te creëren, maar onze educatieve schoolreizen lenen zich hier perfect voor.

De locaties waar wij gebruik van maken zijn prachtig gelegen en er zijn legio opties voor leren en doen. De leerlingen kunnen een Skills Builder certificaat verdienen aan het eind.

Cambridge College
A rift in time walk from a Secret City

Treasure Hunts


We werken voor de GPS hunts of scavenger hunts samen met verschillende bedrijven in het Verenigd Koninkrijk.
De hunts worden geleverd met boekje en/of app. Leerlingen gaan in kleine groepjes op stap en moeten in een aantal plaatsen raadsels oplossen. De locaties zijn zorgvuldig gekozen en leerlingen komen langs alle bezienswaardigheden.

We bieden deze hunts aan al vanaf een paar euro per leerling. De duurdere hunts hebben game masters en acteurs.

Cool Britannia is lid / partner van:
© Copyright 2024  Cool Britannia
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram