fbpx

Reizen naar de UK

Kwaliteit, veiligheid, maar ook duurzaamheid staan altijd voorop. Waar uw reis ook naar toe gaat, wij zoeken voor u altijd de beste optie die aansluit op uw wensen.

Touringcar

Het meest gebruikte vervoermiddel tijdens de schoolreis is natuurlijk de luxe touringcar.

De bus (in combinatie met een ferry overtocht) is de goedkoopste manier van reizen met grotere groepen. Wij werken samen met een aantal vervoerders in Nederland en allen zijn volledig gecertificeerd.

Tevens beschikken zij  allen over bussen voor elke groepsgrootte (tot aan dubbeldekkers voor 90 personen). Mocht uw groep niet in één bus passen, dan kunnen wij altijd meerdere bussen inzetten.  Voor groepen onder de 30 is het soms aantrekkelijker om bijvoorbeeld de Eurostar te pakken, omdat dan de huur van een bus relatief duur wordt.

Touringcar
Stena Britannica. Photo by Stena Line

Ferry

Cool Britannia heeft afspraken met alle ferrymaatschappijen, daarom kunnen we u dus u altijd een passende overtocht bieden tegen een aantrekkelijke prijs.

Op alle veerboten kunt u wat eten en kunnen de leerlingen ontspannen en de benen strekken. De nachtboten naar Hull en Newcastle bieden daarnaast ook allerlei entertainment (van karaoke tot film) en natuurlijk hebben zij allemaal een hut. In de ochtend scheept u uit, maar niet voordat u ontbeten hebt.

Ferry routes

Veerboten vertrekken in Nederland vanuit Rotterdam & Hoek van Holland. Vanuit Frankrijkvertrekken er veerboten vanuit Duinkerken en Calais.

  • Ferries van Calais of Duinkerken naar Dover zijn kort. Ideaal voor een schoolreis naar Londen, Canterbury of Brighton.
  • Hoek van Holland - Harwich is ideaal voor schoolreizen naar Cambridge of Londen. Het is ook mogelijk om in Harwich uw reis te vervolgen met de trein (de ferry terminal heeft een eigen treinstation). Dit bespaart tijd, bushuur en is duurzamer.
  • Rotterdam - Hull is ideaal voor een korte (of langere) reis naar Noord Engeland. York, Chester, The Peak District en Manchester zijn snel te bereiken.
  • Ontdek Newcastle en omstreken met de nachtboot vanaf IJmuiden.
Ferry routes to the UK
Eurostar train coming out of the Eurotunnel

Eurostar

Als uw schoolreis naar Londen gaat, dan is de trein een prima (en snelste) optie. De Eurostar vertrekt meerdere keren per dag vanuit Amsterdam, Rotterdam of Brussel naar Londen.

De reistijd Amsterdam - Londen is 4 uur en 10 minuten; dit is een hoop tijdwinst vergeleken met de bus, die er al snel meer dan 7 uur over doet.

Zeker voor wat kleinere groepen (<30) is dit een prima alternatief. Boven de 30 leerlingen is de bus wel goedkoper, maar dit weegt niet altijd op met de tijdswinst die je boekt.

Eurostar route

Mocht u voor de Eurostar kiezen, dan zorgen wij, indien u daar prijs op stelt, voor vervoer naar het meest dichtbijgelegen station (Amsterdam, Rotterdam of Brussel).

U stapt vervolgens met uw groep op de trein en stapt uit in hartje Londen (King's Cross  & St Pancrass), waar uw groep de gehele schoolreis reist met behulp van het openbaar vervoer (metro & bus).

Gaat u toch met de bus, dan kunt u ook kiezen voor de kanaaltunnel (LeShuttle). In Calais rijdt uw bus de trein in en 35 minuten later rijdt uw bus de trein uit bij Folkestone.

Train routes to the UK
Coach and Eurotunnel/LeShuttle train

LeShuttle

LeShuttle (voorheen Eurotunnel) is een prima alternatief voor de ferries. In Calais rijdt uw bus de trein in en 35 minuten later kunt u in Folkestone uw reis vervolgen.

Het voordeel is dat u ruim een uur aan reistijd wint. Het nadeel is dat de ferry een ervaring op zich is, even anderhalf uur ontspannen en de 'White Cliffs of Dover' zijn al vrij snel na vertrek te zien.

Openbaar vervoer

In Londen (maar ook in steden als Newcastle en Manchester) kunt u kiezen om binnen de stad te reizen met het openbaar vervoer.

U bespaart veel reistijd en het is soms nog iets goedkoper ook. Mocht u hiervoor kiezen, dan voorzien we u voor aanvang van de reis van de juiste vervoersbewijzen. Wilt u een dagje buiten de stad of een uitstapje met een bus? Dan regelen wij dit ook met onze busvervoerder in de UK.

Het reizen met de metro en dubbeldekker bussen in Londen is een belevenis op zich en wij sturen u desgevraagd lesmateriaal toe, waarmee uw leerlingen goed voorbereid op dit avontuur.

London Underground sign
Cool Britannia is lid / partner van:
© Copyright 2024  Cool Britannia
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram